Rivertonprisen 2013 –  juryens shortlist.

Sidsel Dalen: 21 dager
Sidsel Dalen har med denne spennende thrilleren levert sin andre bok om journalisten Mia Mikkelsen. Under en energikonferanse i København blir Mikkelsen dratt inn i et farlig og destruktivt univers med koblinger mellom norsk oljeindustri, korrupsjon, trafficking og narkotika.
Aschehoug

Nicolaj Frobenius: Mørke grener
I denne originale thrilleren lar Nicolaj Frobenius oss treffe forfatteren Jo Uddermann som akkurat har lansert sin siste bok, en dokumentarisk skildring fra hans barndom der den spesielle og nå døde vennen Georg får sentral plass. Underlige hendelser skjer med Jo, og Frobenius klarer å skape en usikkerhet i mysteriet om hvem som egentlig er fortelleren, og hva diktning egentlig er.
Gyldendal

Jo Nesbø: Politi
Med sin 10.bok om politimannen Harry Hole mestrer Jo Nesbø nok en gang å fengsle med sylskarp penn, fortellerevner og drivende plot. Det er politiet selv som denne gangen blir utsatt for vold og drap, noe som driver den udødelige og snartenkte Harry Hole til igjen å handle slik at det er ingen tvil om at han er en vi fremdeles så til de grader kan regne med.
Aschehoug

Gard Sveen: Den siste pilegrimen
Gard Sveen presenterer i denne debuten den spesielle, kontroversielle og samtidig dyktige politietterforskeren Tommy Bergmann som prøver å finne en sammenheng mellom et drap sommeren 2003 og et skjelettfunn fra 2.verdenskrig. Den spennende og svært innholdsrike handlingen berører flere ulike temaer, blant annet en lite belyst del av norsk krigshistorie.
Vigmostad og Bjørke

Roar Sørensen: Smertens aveny
Den suicidale ekspolitimannen Stingo befinner seg i et dystopisk Angels City på Filippinene hvor kriminalitet, korrupsjon og fattigdom florerer. Roar Sørensen portretterer sammensatte skjebner og drar oss på innsiden av strandete nordmenns desillusjonerte overlevelsesstrategier, og innfødtes nærmest umulige livsvilkår. Samtidig løfter han fram troen på, og den insisterende søken etter det genuint gode i mennesket.
Commentum

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: