Årsmelding for 2015

ÅRSMELDING 2015
Styrets beretning

Styret: Tom Egeland (president), Knut Nærum (sekr.), Else Barratt-Due (kasserer), Nils Nordberg og Knut Faldbakken.

Etter mange år som president gikk Hans H. Skei av som leder i Rivertonklubben og ble erstattet av Tom Egeland som president (valgt for to år) på årsmøtet 26. mars 2015.

Nye i styret var Nærum, Barratt-Due og Egeland (valgt for to år), mens Nordberg og Faldbakken fortsatte. Nordberg og Faldbakken stiller dermed til gjenvalg på årsmøtet 2016. Egeland, Barratt-Due og Nærum står for valg ved neste årsmøte i 2017.

Det nye styret konstituerte seg i styremøte 20. april 2015.

Skei fortsetter som leder i juryen, der han har hatt med seg Merete Junker og Ola Hegdal (2015). Trude Teige overtar for Junker som jurymedlem i 2016. Styre og jury har arbeidet aktivt opp mot forlagene for å minne dem på å sende inn bøker. Noen forlag er dog flinkere enn andre.

Økonomien i klubben er etter forholdene tilfredsstillende. Vi har ingen inntekter utover kontingenten, og kommer til å innskjerpe innbetalingene ved noe mer aktiv purring. Vi har valgt å holde kontingenten uendret.

Arrangementer som utdeling av Rivertonprisen gjøres i samarbeid med Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen.

På årets Krimfestival i Oslo ble Jo Nesbø hedret med Rivertonklubbens ærespris for sin innsats for norsk krim hjemme og ute.

Klubben medvirket «som klubb» på flere poster under Krimfestival – både ved Hans H. Skeis gjennomgang av krimåret 2015 og et eget innlegg om Nesbø, samt ved presentasjonen av de fem nominerte til Rivertonprisen. Videre ble styret intervjuet av Anne Grosvold under et eget arrangement med Riverton-styret.

10. mars ble Kjell Ola Dahl tildelt Rivertonprisen for 2015.

Som enkelte tidligere år gikk vi i år ut med en shortlist på fem nominerte. Samtlige nominerte sa at det uansett var en ære å bli nominert, og at de blomstret (i lokalaviser og på radio) nettopp som nominerte til Rivertonprisen. Styret anbefaler at ordningen med fem nominerte opprettholdes.

Klubben har avholdt ett medlemsmøte, 23. september, etter fjorårets årsmøte i mars. Her var Unni Lindell og redaktør Mia Bull-Gundersen invitert til å snakke om forholdet mellom forfatter og redaktør.

Styret har vurdert flere møter, men oppslutningen om møtene tilsier foreløpig ikke noen økt møtefrekvens.

Arbeidet med å skaffe flere bøker til biblioteket på Rivertonrommet har i all hovedsak stått stille. Tidligere president Hans H. Skei har imidlertid gjort et skippertak for å rydde og holde orden i biblioteket.

Samarbeidet med Litteraturhuset, Forleggerforeningen, Bokhandlerforeningen og forlagene fremstår uproblematisk.

Oslo, 10. mars 2016

Tom Egeland (president)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: