ÅRSMELDING FOR 2010

Utdelingen av Rivertonprisen før årsmøtet i 2010 var som vanlig en stor begivenhet. Prisen gikk til Tom Egeland og ble bredt dekket av aviser, radio og fjernsyn.

 Det har vært avholdt tre styremøter i meldingsåret (26.4 og 6.9.10 og 18.1.11). Her har løpende saker blitt tatt opp og behandlet. På siste styremøte ble det luftet tanker om markeringen av klubbens 40-årsjubileum i 2012 – bl.a. en rekke fagkvelder knyttet til Rivertonprisens vinnere og et større seminar med deltakelse fra våre nordiske naboland i juni 2012.

Arbeidet med å skaffe flere bøker til biblioteket på Rivertonrommet er tatt opp på alle møtene, men har i all hovedsak stått stille.

Det ble arrangert to medlemsmøter i løpet av perioden. Begge var godt besøkt og førte til interessante diskusjoner. Våren 2010 fortalte Eva Ragde med stor glød fra arbeidet på åstedet, og i februar 2011 fortalte filmregissør Ulrik Imtiaz Rolfsen om sin erfaring med å filmatisere spenningslittteratur. Pga. sykdom ble to planlagte møter avlyst eller utsatt, men Styret håper å kunne gjennomført dem senere. ”Rivertonklubbens kriminelle aftener” som ble gjennomført med vekslende hell året før, må gjenopptas i 2011/12 – da gjerne med tilknytning til det forestående jubileum.

Gjennom hele perioden har Rivertonklubben samarbeidet med Cinemateket og skaffet innledere til en serie norske krimfilmer:

11/9-10: Bortreist på ubestemt tid.  Innleder: H. H. Skei

23/10-10: To mistenkelige personer. Innleder: Fredrik Wandrup

13/11-10: Uro. Innleder: Audun Engelstad

11/12-10: Café X. Innleder: Nils Nordberg

19/1-11: Smuglere. Innleder: H. H. Skei

16.2.11: Brun bitter. Innleder: Nils Nordberg

30.3.11: Venner. Innleder: Ove Solum

13.4.11 skal Karachi vises. Innleder uavklart, men Nils Nordberg er overlatt ansvaret for denne kvelden siden presidenten er opptatt på annet hold (krimforedrag på Litteraturhuset).

Høstens filmvisninger, som var lagt til lørdag ettermiddag, var elendig besøkt. Besøket har tatt seg noe opp i 2011 da visningene har vært på onsdager kl. 18.30. Men noen overveldende suksess når det gjelder publikum har det ikke vært.

Flere av innledningene til filmene er lagt ut på Rivertonklubbens blogg som Marius Aronsen har opprettet og vedlikeholdt. Her er også publisert annet godt stoff – for eksempel en kronikk av Jørn Lier Horst som først sto i Aftenposten.

For året 2010 var det 38 medlemmer som betalte kontingent. På tross av manglende betaling er ingen medlemmer strøket av våre lister siste året.

Ved innbrudd på Rivertonrommet ble Jon Michelets to revolvere stjålet. De er ikke kommet til rette, og Presidenten har lovt å sørge for at Jon får to nye revolvere mot at Litteraturhuset gjennom sin forsikring dekker utgiftene. Dette vil bli ordnet i nær fremtid.

Samarbeidet med Litteraturhuset er uproblematisk, men kan utvikles og bli tettere – for eksempel ved at vi går sammen om større arrangement som heldagsseminar el.l. Rivertonklubben er svært fornøyd med å ha tilhold i huset, og har i alle fall så langt ikke fått krav om betaling for leie av lokaler ved arrangement.

Etter forslag i styret fikk Rivertonjuryen i oppdrag å lage en ”short list” over fem nominerte til Rivertonprisen. Det har vist seg ikke å være udelt uproblematisk, og styret må ta stilling til om denne nye praksis bør fortsette.

Styret ble på årsmøtet i 2009 valgt for to år. Det betyr at alle (med unntak av Presidenten; jf. klubbens lover) er på valg ved årsmøtet i 2010. Det gjelder:

            Marius Aronsen, sekretær og kasserer

            Knut Faldbakken

            Morten Barth

            Nils Nordberg

            Astrid de Vibe.

Klubben har ingen valgkomité, og Presidenten har derfor kontaktet hvert enkelt styremedlem for å høre hvem som stiller til gjenvalg og hvem vi eventuelt må erstatte. Dette blir tatt opp som eget punkt under årsmøtet 2011.

Oslo, 31. mars 2011

Hans H. Skei

president

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: