ÅRSMELDING FOR 2009


Etter flere perioder som president i Rivertonklubben hadde Jon Michelet frasagt seg gjenvalg til årsmøtet i mars 2009. Hans H. Skei ble valgt til ny styreleder, og fikk med seg følgende styremedlemmer (alle valgt for to år):

Marius Aronsen, sekretær og kasserer

Knut Faldbakken

Morten Barth

Nils Nordberg

Astrid de Vibe.

Det nyvalgte styret møtte til konstituerende møte på Rivertonrommet i Litteraturhuset mandag 30. mars 2009. Her ble saker som gjaldt medlemskap, kontingent (fastsatt til kr. 300), boksamlingen, og planer om arrangementer i løpet av året tatt opp. Det ble foreslått å ha tre arrangementer i løpet av høsten, enten som medlemsmøter eller åpne arrangementer for publikum. Det lykkes ikke å få til slike møter før sommeren, men 29. september ble det avholdt et godt besøkt medlemsmøte hvor Jørn Lier Horst under tittelen ”Mord og mørke gjerninger” tok deltakerne med bak sperrebåndene og inn på åstedene for forbrytelser han selv hadde etterforsket.

Samme kveld ble det avholdt styremøte. Her ble tidligere forslag til jury for Rivertonprisen (Rivertonklubbens litterære råd) tatt opp igjen, og det ble vedtatt å spørre Agnes Moxnes, Terje Thorsen og Cato Schiøtz om å utgjøre juryen for 2009 og – om de var villige – også for de to påfølgende år. Etter noe overtalelsesarbeid sa alle tre seg villige til å være med i juryen, og har med andre ord utført det arbeidet som ledet til utdelingen av Rivertonprisen 2009 tidligere i dag.

På samme styremøte ble det lagt et program for åpne arrangementer på Litteraturhuset i Rivertonklubbens regi, under fellestittelen ”Rivertonklubbens kriminelle aftener”. På grunn av forskjellige omstendigheter – bl.a. utenlandsopphold for presidenten – ble de to arrangementene vi fikk plass til avholdt i november; henholdsvis 5.11. og 25.11. Første arrangement dreide seg om spennings- og eventyrlitteraturens plass i det kriminallitterære feltet, med Tom Egeland som hovedattraksjon. Rune Larsstuvold og Hans Skei utgjorde et slags panel sammen med forfatteren, mens Nils Nordberg fungerte som moderator. Seansen ble etterfulgt av en kriminalistisk quiz, ledet av samme Nordberg. Oppmøtet var tynt; etter alt å dømme pga. manglende annonsering/bekjentgjøring.

Da var det desto gledeligere med svært godt oppmøte da Jørn Lier Horst gjorde en ny variant av ”Mord og mørke gjerninger”. Møtet (25/11) måtte flyttes fra Amalie Skram til Kverneland, og der ble det fullt til siste plass og ekstra stoler måtte hentes inn.

Presidenten har i tett samarbeid med sekretæren arbeidet i forhold til juryen, bl.a. med å skaffe tilveie bøkene de måtte lese for å utføre sitt oppdrag. Her må vi sterkt beklage at mye gikk galt, og at jurymedlemmene fikk bøkene altfor sent. De fortjener ros for likevel å ha gjennomført oppdraget, og klubben vil sørge for at i alle fall bøkene fra de største forlagene – dvs. de fleste bøkene – kommer til dem i svært god tid i 2010.

Det har ikke vært merkbar fremgang når det gjelder avlevering av bøker til Rivertonbiblioteket, og arbeidet med å hente inn flere bøker av nålevende forfattere må intensiveres i 2010.

Medlemslistene ble gjennomgått av styreleder og sekretær våren 2009, og mange navn ble strøket. Klubbens lover åpner for at medlemskap kan opphøre ved manglende betaling av kontingent, men dette er ikke gjennomført av nåværende styre. Til gjengjeld har vi forsøkt å kreve inn kontingent, med relativt nedslående resultat. Styret vil i nær fremtid få seg forelagt en sak som gjelder dette spørsmålet. Årsmøtets oppgave er å godta nye medlemmer, og fastsette årskontingenten.

Samarbeidet med Litteraturhuset er uproblematisk, men kan utvikles og bli tettere – for eksempel ved at vi går sammen om større arrangement som heldagsseminar el.l. Rivertonklubben er svært fornøyd med å ha tilhold i huset, og har i alle fall så langt ikke fått krav om betaling for leie av lokaler ved arrangement.

Oslo, 10. mars 2010

Hans H. Skei

president

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: