Rivertonklubbens statutter

Rivertonklubbens statutter

§ 1. Rivertonklubben arbeider til fremme av den gode kriminallitteratur i Norge.
§ 2. Personer som har faglig tilknytning til kriminallitteratur kan tilbys medlemskap i klubben. Styret fremmer forslag om nye medlemmer, og avgjørelsen om hvorvidt medlemskap skal tilbys, blir tatt ved allment flertall på årsmøtet. Medlemskap kan opphøre ved utmelding, ved at kontingent ikke er betalt etter en rimelig frist, eller ved at årsmøtet av annen grunn vedtar å oppheve medlemskapet.
§ 3. Klubbens styre består av en president og fire styremedlemmer. Blant styremedlemmene fordeles vervet som sekretær og kasserer. Presidenten fungerer som styrets leder. Presidentperioden er to år, men kan automatisk forlenges inntil to ganger. Ytterligere forlengelse skjer ved valg. Styremedlemmene velges for to år av gangen. Styret har ansvar for klubbens drift og har råderett over klubbens midler i samsvar med lovene og det årsmøtet bestemmer.
§ 4. Møter holdes minst en gang årlig.
§ 5. Kontingenten fastsettes av styret.
§ 6. Rivertonprisen – ”Den gylne revolver” – deles ut hvert år av Rivertonklubben, og skal gå til forfatteren av årets beste norske kriminallitterære arbeid.
§ 7. Prisvinneren kåres av en egen fagjury (Rivertonklubbens litterære råd) som utpekes av Rivertonklubbens styre.  Juryen består av tre personer. Ingen jurymedlemmer kan sitte i mer enn tre – 3 – år på rad.
§ 8. Styret kan utdele en ærespris til medlemmer som har gjort en særlig innsats for norsk kriminallitteratur.
§ 9. Styret kan utdele en ærespris til ikke-medlemmer som har gjort en særlig innsats for kriminallitteraturen i internasjonal sammenheng.
§ 10. Endring av lover kan vedtas med allment flertall på årsmøtet. Oppløsning av klubben kan vedtas på årsmøtet, såfremt 2/3 av medlemmene er fremmøtt eller representert ved fullmakt. Årsmøtet beslutter hva som skal skje med Rivertonklubbens midler ved oppløsning.

(Statuttene ble revidert på årsmøtet 2012)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: